Alla inlägg den 22 april 2009

Av Martin - 22 april 2009 12:14

Jag brukar oftast inte bemöta kritik från människor som inte vågar kritisera öga mot öga utan istället döljer sig bakom (framför) dataskärmen.


"Jesus var en kille, ca:175 cm lång och lagom smal med långt, mörkt och lockigt hår som levde kring år noll"

      - Källa: Okänd.


Jonathan Johansson är en kille med förflutet i bland annat engelska

Premier league och Malmö FF, det är dock inte den Jonathan Johansson som ligger bakom dagens musiktips även om dagens JJ också han kan kopplas ihop med Malmö.


Skånekillen släppte sitt andra album för ungefär 3 månader sedan och det är en härlig platta med syntar som ackompanjeras av existentiella texter om uppgivenhet, undergång tro och hopp - religiösa förtecken som det inte hymlas med.

Jonathan Johansson sällar sig till en svensk minoritet, den minoritet som anser att kristendomen är en stor del av deras liv.


På tal om religion, även om jag inser att övergången inte är helt klockren...


Jag stötte på en debattartikel av Marcus Birro, den är tänkvärd och alldeles, alldeles underbar. Läs den här. Det tankesättet han förespråkar skulle jag vilja ha i allt jag gör tror jag...men jag vet inte.


"Vad hände egentligen med drömmarna om solidaritet, värdighet, kärlek och tolerans mellan människor?"


Här har ni ett smakprov...jag ber om ursäkt om jag frångick mitt annars så ytliga sätt att skriva och snuddade vid frågor som är oändligt mycket djupare än något Magnus Uggla någonsin kan åstadkomma.


Mönstret återkommer...


3770


Ovido - Quiz & Flashcards