Alla inlägg under juni 2009

Av Martin - 9 juni 2009 20:17

Så är det då dags, en tillbakablick på min hittills bästa konsertupplevelse. Bruce Springsteen på Stadion 7/6-09 kommer jag för alltid att minnas som ett tillfälle när jag såg ljuset, när jag mötte min gud...


...och det är ändå inte det bästa han har gjort.


Några favoriter så:


- Outlaw Pete - varifrån det inte fullt så bra fotografiet är hämtat. Bruce börjar med att spela "Apache" på gitarren för att sedan skjuta från höften i den ökendoftande Cowboylåten.


- Fade Away - men bara för att det var första gången på säkert 15 år som han bjöd på den live. Efter att ha predikat om relationer i en lång monolog drar han igång låten som "Little Steven" hävdar är den bästa Bruce har skrivit.


- Surprise Surprise, bara för att jag älskar den låten...


- Jungleland. Det sägs att det finns grader i helvetet, jag tror att det gäller i himmelen också. För att liksom förstärka min religiösa upplevelse drar "Bossen" igång sin Jungleland. Eftersom jag har börjat prata i religiösa termer så kan jag kort och gott säga att låten går från andakt och via ett väckelsemöte tillbaka till andakt igen. Clarence sätter inte solot perfekt men tillräckligt bra för att jag ska få gåshud.


- Twist and Shout. Låten som plockas fram då och då under sverigebesöken får igång hela stadion i dans, och ja, det är lite "La Bamba" invävt också.

"Break Stadium not asses" står det på en skylt som Bruce håller upp innan han kör...och som han kör...


Som om inte min religiösa upplevelse på stadion vore nog, idag vann Zlatans Harem på ett övertygande sätt med 3-0, imorgon kan ni se dem på TV4...och kanske här på bloggen...


Klippet är hämtat från Konserten och är som bäst cirkus 4 minuter in.


Av Martin - 8 juni 2009 12:51

Gårdagen var magisk...


Bruce var i högform och nästan alla mina favoriter fanns med när låtlistan summerades. Utförlig rapport, foton och eventuellt något klipp kommer när euforin avtagit något...


Kim Källström - Jättebra!


Oj oj oj, detta inlägget var otroligt meningslöst.

Av Martin - 6 juni 2009 16:59

Om man tycker om den kärnan jag vill presentera blir dagens inlägg kärnfullt...


...kort och kärnfullt.


Sverige - Danmark, undertecknad är sjukt nervös och skulle aldrig få för sig att tippa matchen. Jag har slutat att bry mig om startelvor och liknande för vi spelar alltid jämna matcher och går vidare utan att skönspela ändå.


Springsteenuppladdningen börjar närma sig sitt slut och idag kommer mitt absoluta Bruce-klipp.


Inför en konsert i Köpenhamn var Bossen ute på gatan och spatserade när han fick syn på en gatumusikant som spelade hans låtar, vad gör då superstjärnan?

Jo, han tar sig en gitarr och kör en duett med den minst sagt förvånade spelmannen inför en minst sagt förvånad publik. Detta är otroligt stort och jag får rysningar varje gång jag ser klippet. Låten ja, The River, det är en av de första låtarna jag hörde med Bruce och jag fastnade direkt...Magi!


Over and out... 


Av Martin - 5 juni 2009 16:04

Bildtext:

Igår var jag, bror Bacon och Jocke (Bloggovitj) på fotboll. Det var Tessan som lirade för Zlatans Harem och de vann för första gången i år. Segersiffrorna skrevs till 2-0 efter att ZH haft tre chanser...


När jag öppnade dagens JP såg jag till min förtjusning att Bruce Springsteen fick idel lovord, efter att ha läst färdigt artikeln fick jag se vem som hade skrivit den och vips var jag +/- noll...


...skribenten som hade lovordat konserten, gett den fem stickor och i princip hävdat att det var det bästa han hade sett var allas vår

Berg- och dalbane"Tobbe", killen som ser allt i svartvitt.


RÖSTA--------------------------------------------------------------->


Jag tror i och för sig fortfarande att det kommer att bli en magisk upplevelse...


RÖSTA--------------------------------------------------------------->


Gårdagens musiktips hämtade jag från en solklar favoritplatta när det gäller Bruce, Darkness on the edge of town. För att minimera risken att snöa in på enbart den plattan väljer jag idag bort superlåten Badlands och plockar istället fram en pärla från bossens första studioalbum Greetings from Asbury Park, N.J. från 1973.


Lost in the flood är en av Springsteens många episka låtar och jag bara älskar den sorgsna texten om en(?) Vietnamveteran.

Tre verser, tre olika händelser, tre sätt att förloras i floden...

Av Martin - 4 juni 2009 15:57

"All the redemption I can offer, girl, is beneath this dirty hood
With a chance to make it good somehow
Hey what else can we do now
Except roll down the window and let the wind blow back your hair
Well the night's bustin' open, these two lanes will take us anywhere
We got one last chance to make it real
To trade in these wings on some wheels
Climb in back, heaven's waiting down on the tracks"


Så lyder texten i ett av musikhistoriens absolut bästa partier, ni som kan er musikhistoria (och till viss del mig) känner till att det är några rader från Bruce Springsteen´s Thunder Road.

På söndag ska jag åka till "den kungliga hufvudstan" och titta på Bossen, av den anledningen kommer bloggandet till stor del handla om detta event vilket jag ser fram emot likt ett barn längtar till Julafton.


Jag tänker mig att jag ska presentera några av mina absoluta favoriter med Springsteen, det kommer inte att bli lätt att välja men jag gör ett modigt försök.


Rösta gärna i min omröstning, det skulle vara roligt!


För övrigt...jag läste några av Robinsondeltagarnas bloggar och det var förmodligen det värsta jag har läst på länge. jag rekommenderar skribenterna (främst Christian och Mika) att läsa Demokratins värdegrund och SAOL från pärm till pärm...


...när jag tänker närmare på det kanske de borde börja läsa något, vad som helst, förutom TV-tablån och kontoutdraget.


Som sagt, det vore skoj om du la din röst.


Som avslutning ska jag så presentera dagens Springsteenfavorit.

Mästerverket har fått namnet Racing in the street och vad som först fångar min uppmärksamhet är den smått fantastiska pianoslinga som löper genom hela låten, allra bäst är den runt 1 minut in i klippet.

På riktigt, den är ju sjukt bra!

Av Martin - 3 juni 2009 15:00

Länge sedan sist, javisst!


Jag har, vilket ni säkerligen har överseende med, haft fullt upp med att arbeta i mitt nya växthus. Jönköpings "Forrest Gump" har blivit lovad rädisor, jag har tänkt att kasta ner dem till honom från balkongen som proviant när han tar en av sina dagliga promenader.


Det börjar bli grönt i krukorna nu...


Tänkte förresten tipsa om den absolut bästa träningsmusiken i dagens inlägg, med "Your Demise" i öronen går det faktiskt inte att fuska...


Jag är vanligtvis ingen fan av denna sortens musik men jävlar anamma vad det går undan...


Nästa gång är förhoppningsvis INTE om en vecka...

Ovido - Quiz & Flashcards