Alla inlägg under december 2008

Av Martin - 7 december 2008 19:13

Söndag igen. Dagen då bitterheten och ångesten i vanliga fall är som störst men idag är det inte en vanlig Söndag. Nästa vecka kan bli en av de bästa veckorna på länge.

Måndag - Träning med idioterna i Barnarp.

Tisdag - Match mot ärkerivalen Hovslätt.

Onsdag - Träning med idioterna i Barnarp.

Torsdag - Höstens höjdpunkt, Tessan kommer hem från sin långresa.

Fredag - Lucia på jobbet, en ganska trevlig tradition måste jag säga.

Lördag - Lördag.

Söndag - Match mot Wedeby.


Nu vet ni, om ni bryr er...


Det känns otroligt skönt att jag föräras bindeln ytterligare en säsong tack vare min utsökta musiksmak. Den här hösten har varit fantastisk i skivväg och en av mina absoluta favoriter är det skotska bandet Glasvegas självbetitlade album (finns även som tänkvärd julutgåva).


För övrigt plitar jag på ett blogginlägg om en av världshistoriens bästa fotbollsspelare (vem kan det vara tror du Hjalle?) samtidigt som jag förundras över hur fan tidningen Offside kunde lyckas med att inte rösta på Lionel Messi som en av fem till att vinna France Football Ballon d'Or. Istället valde de några högst tvivelaktiga namn.

Ronaldo är i min mening självskriven men vad gör Fernando Torres och Nemanja Vidic på listan? De övriga två är Andrej Arsjavin och Iker Casillas.


Dessvärre har inte låten jag vill göra reklam för någon sån där Embed så ni får hålla till godo med en länk. Höstens mest deprimerande band, och jag älskar det.


http://www.youtube.com/watch?v=3uSdQxKaBfU&feature=channel

Av Martin - 6 december 2008 17:57

Ah, äntligen hemma efter en hel dag med innebandy. Dagens match för Jönköpings p-14 var återigen en skrattmatch 8-0 seger.


Gårdagskvällens match var destom mer gastkramande. tre mål på en och en halv minut, avgörande 5-4 19:59. Barnarps IF visar härlig moral och jag kan trots min oftaså bittra framtoning inte hålla tillbaka glädjen och stoltheten jag känner över mina båda lag.

 För det är ju mina lag, jag coachar fjortisarna och som kapten i BIF känner jag mig som en förälder till åtminstone hälften av spelarna =).


TSOOL, deras nya skiva är magisk. Kolla bara in klippet nedan, sorglig text men ack så sann.


(Inom snart kommer ett blogginlägg på Barnarpsbloggen, se länk)

Av Martin - 5 december 2008 15:07

Nu är barnarpsbloggen uppdaterad. Det finns en hel del läsvärt att frossa i.


Tills vi möts igen kan ni väl hålla till godo med en av våra segersånger, jag hoppas på en sådan redan ikväll.




Av Martin - 4 december 2008 22:33

Jag vet, jag har redan gjort ett inlägg idag där jag deklarerade att jag verkligen älskar min flickvän och egentligen inte borde vara bitter.


Jag kände dock att jag var tvungen att utnyttja mina nya kunskaper nu när jag vet hur man gör för att pimpa en blogg.

Hjalle har varit till stor hjälp, allt i bloggens värld verkar så enkelt för honom.


Dagens pimp får bli en sjukt vacker låt av en sångerska som lämnade oss på tok för tidigt.



Av Martin - 4 december 2008 21:54

Så fick man sig en känga av kärleken.


En stor del av min bitterhet kommer ifrån den ensamhet som jag har varit inkastad i under dryga två månaders tid. Min älskade sambo har varit på nöjesresa i sydostasien när jag har slitit för brödfödan. Men jag har faktiskt haft det riktigt bra, vetskapen om att hon mår fint gör mig glad och därför klarar jag av dagarna helt ok.Ingen skugga ska falla över fröken Fridholm, hon är ju min pärla, det kommer hon alltid att vara.


Med tanke på att jag inte tycker om mig själv lika mycket som Hjalle och Nygge så får jag istället tycka synd om mig. Mitt favorituttryck alla kategorier är:

"Det var det värsta jag har varit med om".


Imorgon ska vi åka till Stockaryd, innan dess ska jag ha fyllt bloggen med bilder och musik men tills dess...


Sköt om er.

Av Martin - 3 december 2008 22:50

Jag tror verkligen att min bitterblogg fungerar. Jag var på ett strålande humör hela träningen trots att vi saknade domare och trots att Gurras lag som vanligt utnyttjade avsaknaden av rättsskipare, de vann med 2-1.

Jävla skit!


Intressant dialog som ägde rum i bilen ut till träningen ikväll:

Psykbryt d.y (Brorsan): Vi sätter på radion, skönt med lite bakgrundsmusik.

Radion sätts på och Adam tensta låter alldeles för glad för att bli uppskattad av båda.

Psykbryt d.ä (jag): Inte denna jävla låten.

Psykbryt d.y: Men vafan, måste det handla om döden för att du ska tycka det är bra?

Psykbryt d.ä: Ja.

En tryckt tystnad sprider sig i bilen från högskolan till McDonald´s, då blir vi genast vänner igen och fortsätter resan med att diskutera de olika Nobellpristagarna och hur vi ser på att just de förärats med det åtråvärda priset som ju är instiftat av krutets (läs: vapen som dödar där krut är inblandat) fader.


Jag tycker om dyster musik, vaddå då.

Det är väl inget fel av att njuta av en klump i magen samtidigt som man ligger i soffan med ett stort antal levande ljus tända?



Av Martin - 3 december 2008 16:03

Idag har min dag varit hemsk.

Efter att ha börjat dagen med dubbla möten och lunch i en skolmatsal avslutade jag dagen med en monolog framför 22 lyhörda årskurs sjuor.

Jag orerade kring reklamens och medias påverkan på deras tonårshjärnor men jag måste säga att de var betydligt mer klarsynta än vad jag tror mig ha varit i den åldern.


Allt är relativt och om man som jag har mage att tycka att det är hemskt att ha ett jobb att gå till då är man illa ute. Jag tycker dessutom om mitt jobb i vanliga fall.


"Musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik"

    - Så sjöng Lill-Lindfors någon gång när jag var ett barn. Om hon bara visste vad fel hon hade. Musik ska fan inte byggas av glädje, däremot finns möjligheten att bygga musik utav glädje men hur spännande är det?

Anthony and the Jonsons är det perfekta exemplet på att riktigt bra musik kan vara riktigt jävla sorglig.


Jag lyssnar för tillfället på The soundtrack of our lives nya platta Communion. Bästa låten är enligt mig är The Passover. Det är ett perfekt uppbyggt stycke med en helt fantastisk textrad som upprepas gång efter annan i låtens slutskede. Att "Pappa Björn", aka Ebbot Lundberg, avslutar helt ensam gör låten magisk.


Textraden som upprepas: "Don´t worry, stop hurry, it´s only your life before you awake"


Jag vet inte varför jag gillar just de skrivna orden i just den ordningen men jag romantiserar väl förmodligen något som antagligen inte skulle fungera i praktiken.


Snart dags för träning, innan dess kaffe och morotskaka med psykbryt d.y


Hoppas på att få hjälp med att lägga in bilder på min blogg snart.


Väl mött.




Av Martin - 2 december 2008 18:36

Jag somnade tillsammans med ganska många tankar kring min egen ilska men jag vaknade, föga oväntat, utan svar. Jag antar att jag får söka till någon sorts "anger management-kurs".


Det är många som undrar vart namnet Raskolnikov kommer ifrån. Jag förfasas över den uppenbara bristen på litterär fostring som många av mina vänner uppenbarligen har.

Finns det någon som vet vem Raskolnikov aka Rodja är?


För varje inlägg jag skriver försöker jag att hitta någon form av bitter grund. Dagens bittra insikt skrivs bäst med ett frågetecken efter.

 Varför är jag en sådan förlorare inom idrott?

HV förlorar, JIK förlorar, Arsenal förlorar mot alla skitlag. De enda gångerna jag vinner är på Barnarps träningar så till alla lagkamrater i Barnarp:

Ni behöver inte oroa er för att vi ska vinna någon serie i år.



Ovido - Quiz & Flashcards